0
Winkelwagen
€ 0,00
Content pagina's / Header /

artikel #1

De waarheid over chronische gezondheidsklachten, door Kaj Alexander

Kaj Alexander, de oorspronkelijke oprichter van praktijk ‘Herstart je gezondheid’ waar hij succesvol een breed scala aan gezondheidsklachten en ziektebeelden behandeld, tevens publiceert hij een gratis boek en film over Candida op doktercandida.nl. Deze autodidact op gebied van ziekte en gezondheid vertelt ons vandaag waar het voor hem allemaal mee begon: Candida

Wist u dat aan de basis van 95% van gezondheidsklachten en ziektebeelden één gemeenschappelijke overeenkomst staat. Opzettelijk aan de kant geschoven door farmaceutische industrie om zo veel mogelijk mensen van symptoom-bestrijdende, niet-genezende medicijnen afhankelijk te houden.


Ruim 10 jaar lang voelde ik mij ziek. Een breed scala aan 'vage klachten'. Ik kreeg ik van artsen diagnoses als Fibromyalgie, chronisch vermoeidheid syndroom (ME) en spastische darm. Een antwoord op wat zulke ziektebeelden werkelijk veroorzaakt en geneest kreeg ik van hun helaas nooit. Ik heb daarom leven gewijd aan het vinden van de antwoorden. Wat is de oorzaak van chronische gezondheidsklachten en ziektebeelden en waarom staan zoveel ziektebeelden te boek als 'ongeneeslijk'? Door de jaren heen heb ik vele schokkende feiten geconstateerd, waaronder de conclusie dat we door de medisch/farmaceutische industrie opzettelijk ziek worden gehouden.

Om te beginnen moet u beseffen dat 95% van de chronische gezondheidsklachten en ziektebeelden hun oorsprong vinden in een verstoring van het immuunsysteem met als direct gevolg een chronische belasting op het lichaam door micro-organismen. De specifieke mix van schimmels, parasieten, virussen en/of bacteriën verschilt per persoon, in mijn praktijk diagnostiseer ik deze met een Radionica Resonantie diagnosesysteem. Dit computergestuurde diagnosesysteem scant het door uw lichaam uitgezonden elektromagnetische veld op de aanwezigheid van schadelijke micro-organismen, die aan de basis staan van de meeste chronische gezondheidsklachten en ziektebeelden.

Er zijn in de reguliere geneeskunde honderden ’ziektebeelden’ en ’syndromen’ gecategoriseerd waarvan men de werkelijke oorzaak en oplossing niet kent. We zijn als maatschappij geconditioneerd te accepteren dat mensen regelmatig bepaalde ziekten hebben die ’ongeneeslijk’ zijn. Schandalig, want 95% van de bekende ziektebeelden en syndromen variërend van Astma tot darmklachten, reuma en zelfs kanker is gewoon te genezen. Ook diverse geestesziekten zoals autisme is te genezen of sterk te verminderen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft 50% van de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder één of meer chronische ziektebeelden, en dat betreft dan enkel de mensen bij wie een diagnose is gesteld. Er zijn echter zo veel meer mensen ziek en moe.

Wanneer uw symptomen in een bepaalde categorie vallen of voldoen aan bepaalde indicaties in het bloed, dan pas krijgt u een diagnose. Ze noemen uw ziektebeeld bijvoorbeeld fibromyalgie of ME/CVS, burn-out, MS, astma, Hashimoto, autisme, spastische darm, reuma, diabetes of iets dergelijks. Maar de vraag wat de werkelijke oorzaak is achter dergelijke ziektebeelden of vergelijkbare klachten? Daarop kan een arts u helaas meestal geen goed antwoord geven, hoe graag hij dat ook zou willen. Een arts is opgeleid om deze zogenaamde chronische ‘ziekten’, wat geen ziekten maar ‘ziektebeelden’ zijn, vast te stellen aan de hand van vaste symptomen en criteria, zodat er medicijnen voorgeschreven kunnen worden, die wel helpen maar nooit zullen genezen. Het accuraat diagnosticeren van micro-organismen wordt in de reguliere geneeskunde sowieso systematisch ondermijnd.

Een goede manier om accurate diagnoses te ondermijnen is artsen te laten werken met diagnosemethoden die onbetrouwbaar zijn. De door de reguliere geneeskunde gehanteerde diagnosemethoden testen niet op de aanwezigheid van micro-organismen maar testen op aanwezigheid van specifieke ‘actieve antistoffen’ die het lichaam produceert tegen specifieke micro-organismen. Het probleem is echter dat het lichaam na enkele maanden stopt met het produceren van deze ‘actieve antistoffen’ waardoor chronisch actieve belastingen van micro-organismen met deze diagnosemethode niet aan te tonen zijn. Testen zullen in dat geval onterecht als ‘negatief’ terugkomen.  Test een laboratorium op de ziekte van Lyme, dan meet men alleen op aanwezigheid van antistoffen tegen de bacterie die de ziekte van Lyme volgens hen veroorzaakt. Er wordt niet gekeken naar de daadwerkelijk fysieke aanwezigheid van de Borrelia burgdorferi bacterie in het lichaam, zoals ik doe met mijn Radionica diagnose systeem. Daarnaast worden artsen tijdens hun opleiding verkeerd geïnformeerd. Ze leren dat chronisch belastingen met virussen, parasieten en schimmels zelden voorkomen en dat de meest voorkomende micro-organismen zoals Candida waar ik complete website met film en boek heb gewijd volkomen onschuldig zijn. Dat chronisch sluimerende micro-organismen de veroorzaker zijn van ruim 95% van de tot op heden bekende ziektebeelden, zowel fysiek als psychisch, krijgt een arts tijdens zijn opleiding niet te horen. Dat is niet per ongeluk. De medische geneeskunde waarbinnen hij werkzaam is, is namelijk niet veel meer dan het verkoopkanaal van de farmaceutische industrie.

 

Onbewuste burgers krijgen tegen chronische klachten massaal chemische ‘medicijnen’ voorgeschreven die ze levenslang moeten blijven gebruiken. Deze middelen onderdrukken weliswaar de (indirect) door micro-organismen veroorzaakte klachten maar zullen de werkelijke oorzaken achter de klachten nooit verbeteren. Het merendeel van de bevolking gelooft als gevolg van misdiagnoses en verkeerde voorlichting dat chronische ziektebeelden ongeneeslijk zijn.

 

Ze blijven levenslang afhankelijk van dure farmaceutische medicijnen. Of de behandelend arts in kwestie heeft geen geschikt ziektebeeld weten te koppelen aan de symptomen. Deze mensen worden naar huis gestuurd met de mededeling dat ze niets mankeren en de klachten gewoon tussen hun oren zitten. Dit is eigenlijk een geschenk. Want een diagnose krijgen van een ziektebeeld dat als ongeneselijk bestempeld is, laat mensen ten onrechte geloven dat ze nooit meer beter kunnen worden. Het motiveert mensen niet de werkelijke oorzaken te verkennen en hier wat aan te doen. Hoe dan ook: we moeten in plaats van symptomen onderdrukken, de oorzaken bij de bron oplossen, het probleem bij de wortel aanpakken.

 

 

 

Behandel het immuunsysteem, niet het symptoom van een slecht functionerend immuunsysteem. Uiteindelijk is een chronische belasting met een virus of schimmel één van de symptomen van een niet optimaal functionerend immuunsysteem. Deze micro-organismen zijn weliswaar verantwoordelijk voor de klachten, deze micro-organismen bestrijden zonder het immuunsysteem te verbeteren is niet de oplossing. Als ik u een wonderpil zou geven die alle ziekmakende micro-organismen in uw lichaam doodt zult u zich weliswaar op korte termijn een stuk beter voelen maar op lange termijn zal het niet veel uitmaken.

Ziekmakende micro-organismen zijn overal om ons heen en zullen vroeg of laat opnieuw problemen gaan veroorzaken. De werkelijke oplossing is het immuunsysteem behandelen zodat deze de belasting van de micro-organismen niet alleen verlaagt maar ook laag houdt. In mijn praktijk ‘Herstart je gezondheid’ combineer ik de best beschikbare supplementen en (voedings) adviezen met ‘frequentiegeneeskunde’. We pakken met de modernste therapiemiddelen de problemen bij de bron aan en herstellen het verstoorde immuunsysteem. Behandelingen met fotonen en magneetveld therapieën kunnen namelijk veel van de opgelopen verstoringen corrigeren en zo verbetert de werking van uw immuunsysteem aanzienlijk. Uw eigen lichaam zal hierdoor vele malen effectiever belastingen door micro-organismen tegengaan en meer weerstand ontwikkelen tegen diverse immuunsysteem-verstorende invloeden waardoor uw gezondheid voelbaar en meetbaar verbeterd.

De aankomende weken zal ik voor u een aantal artikelen schrijven over de invloeden van licht en magnetische velden met veel praktische tips die u thuis kunt toepassen. Deze invloeden erkennen en niet langer in uw nadeel laten werken zijn extreem waardevol. Ze worden helaas niet benoemd door veel artsen en therapeuten. Vandaag zal ik als afsluiter mijn belangrijkste voedingstips met u delen. Voeding staat namelijk aan de basis van een goed functionerend lichaam en speelt indirect een belangrijke rol bij het bestrijden van van micro-organismen.

Voeding

Er zijn voedingsmiddelen die uw lichaam goed doen zoals de meeste groenten en fruit, maar er zijn ook voedingsmiddelen die het immuunsysteem belasten waardoor uw lichaam meer moeite heeft met het bestrijden van micro-organismen die zo goed als altijd de (indirecte) oorzaak zijn achter gezondheidsklachten en ziektebeelden. Wat mij betreft passen onderstaande producten niet in een verantwoorde levensstijl en moeten ze waar mogelijk vermeden worden.

 

 

  • Geraffineerde suiker. Suiker wat is ontdaan van mineralen en toegevoegd aan onze levensmiddelen is ‘krachtvoer’ voor schimmels als Candida. Candida is zoals ik in groot detail uitleg op mijn website doktercandida.nl een veel voorkomende oorzaak achter veel gezondheidsklachten.
  • Alcohol in alle vormen. Alcohol is een giftig afvalproduct van gisten en schimmels. Het is helaas in onze maatschappij algemeen getolereerd als recreatieve drug en zo moet het ook behandeld worden. Gebruik deze drug bij voorkeur niet.
  • Eieren. Deze bevatten de perfecte voedingsmix voor virussen waaronder veel voorkomende chronische belasting met het Herpes virussen zoals Herpes Simplex, Zoster en Epstein-barr. Vermijd onnodige consumptie van eieren.
  • Varkensvlees. Er zijn meerdere redenen om varkensvlees te vermijden. Ten eerste vertoont varkensvlees genetisch gezien te veel overeenkomsten met vlees van de mens, en dit werkt verwarrend voor het immuunsysteem. Ook gedraagt varkensvet zich in onze bloedstroom anders dan vet van andere dieren. Het blijft zeer lang in de bloedstroom (circa 15 uur) en hindert daarmee de zuurstofopname, zuurstof is het belangrijkste wapen van het lichaam tegen micro-organismen. Eet u graag vlees? Kies dan voor gevogelte en/of vis en consumeer zoogdieren als rund/schaap/konijn/geit altijd met mate.
  • Vermijd consumptie van synthetische zoetstoffen; deze schaden de hersenen en het zenuwstelsel. Daarnaast voeden ze virussen. Aspartaam en Asulfaam-K zijn daarin extra kwalijk. De enige veilige zoetstoffen zijn Stevia en Erythritol. Kijk dus uit goed uit voor alle producten waar ‘Light’ of ‘zero’ op staat
  • Vermijd de consumptie van smaakversterkers; deze schaden o.a. de hersenen en verstoren de werking van uw immuunsysteem. Smaakversterkers kunnen op de verpakking overigens ook vermeld staan als ’gistextract’ of als E621.
  • Alle dierlijke melkproducten, en dan vooral producten waarvan koemelk de basis vormt. Deze voedingsmiddelen schaden de darmen, werken voedselintoleranties in de hand en zijn ‘krachtvoer’ voor schimmels en virussen. Af een toe een stukje kaas moet kunnen maar laat vloeibare melkproducten zoals melk en kwark staan.
  • Tarwe en speltproducten. Deze bevatten 'gluten' welke volgens veel nieuwere onderzoeken een duidelijke link hebben met auto-immuunziektebeelden. Nu weet ik dat in werkelijkheid het de micro-organismen zijn die aan de basis staan van zulke ziektebeelden. Dus u kunt zeggen, ze voeden schadelijke micro organismen. Meer onderzoek hiernaar is nodig. Tot die tijd is mijn advies: consumeer tarwe en spelt producten slechts met mate. Ze schaden sowieso de darmen, beïnvloeden de hersenen en werken door een combinatie van facturen diverse voedselintoleranties in de hand.
  • Maïs- en sojaproducten. Deze zijn zo goed als altijd genetisch gemanipuleerd (bewust of door kruisbesmetting). Dit heeft een desastreuze invloed op de werking van uw immuunsysteem. Los daarvan verstoren Maïs- en sojaproducten uw metabolisme en hormoonhuishouding.
  • Dan hebben we nog het probleem van de ziekmakende vetten. Wanneer plantaardige vetten verhit of bewerkt worden, beschadigt hun moleculaire structuur. Beschadigde vetten corrigeren dit door zuurstof uit het lichaam te onttrekken. Ook laten ze de bloedvaten dichtslibben. Zuurstof is de vijand van alle schadelijke micro-organismen en de belangrijkste brandstof voor onze cellen. Alle plantaardige margarines, bak- en braadmargarines  (ook vloeibare) en tafelmargarines zitten vol plantaardige gehydrolyseerde vetten en transvetten. Deze zijn samen met onze vleesconsumptie verantwoordelijk voor de heersende epidemie van hart- en vaatziekten en in combinatie met suikers voor diabetes type 2. Omdat deze vetten niet optimaal worden verteerd, laten ze de aderen dichtslibben. Laat u niet misleiden door een ‘ik kies bewust’- of Hartstichtinglogo. Gooi alle margarines weg en vervang deze door biologische roomboter of kokosolie. Vervang bakvetten en oliën door kokosolie. Bak of frituur nooit in vloeibare olie zoals Olijf of zonnebloemolie. Gebruik uitsluitend kokosolie. Kokosolie is de enigste veilige keuze om te bakken. Het blijft zelfs bij hoge verhitting een stabiel vet en bevat tevens schimmel- en virusdodende componenten.

 

Lees volgende week ook mijn artikel: 'De geneeskracht van licht' en leer waarom dingen als ledlampen uw gezondheid nadelig kunnen beïnvloeden en wat u kunt doen uzelf hiertegen te beschermen. En, hoe ik 'licht' gebruik om geneeskracht en gezondheid te bevorderen. Voor meer informatie over mij en mijn praktijk neemt gerust eens een kijkje op www.herstartjegezondheid.nl

Het 1e diagnose consult is voor lezers van wanttoknow gratis (ter waarde van €50).
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop