0
Winkelwagen
€ 0,00
Content pagina's / Header /

artikel #2

De geneeskracht van licht, door Kaj Alexander

Kaj Alexander is de oorspronkelijke oprichter van praktijk ‘Herstart je gezondheid’ waar hij succesvol een breed scala aan gezondheidsklachten en ziektebeelden behandeld, tevens publiceert hij een gratis boek en film over Candida op doktercandida.nl. Deze autodidact op gebied van ziekte en gezondheid vertelt ons vandaag meer over:

Hoe de lichtkleur en lichtfrequentie geproduceerd door lampen in ons huis uw gezondheid kan beïnvloeden.


 
Er zijn tegenwoordig veel 'therapieën' beschikbaar. Tientallen hiervan heb ik persoonlijk ervaren in mijn 10 jaar durende zoektocht naar een goede gezondheid, ik ben namelijk heel lang ziek geweest met klachten geclassificeerd door artsen als: fibromyalgie, prikkelbare darm en chronisch vermoeidheid syndroom (M.E.). In mijn eerste artikel: 'De waarheid over chronische gezondheidsklachten' vertelde ik dat de werkelijke oorzaak van chronische gezondheidsklachten en ziektebeelden bijna altijd een chronische belasting met specifieke micro-organismen zoals schimmels en virussen betreft. Met aan de basis hiervan, een verstoort immuunsysteem. Het immuunsysteem positief stimuleren, en negatieve stimulansen verminderen, kan daarom wonderen verrichten voor uw gezondheid.

In de complementaire geneeskunde blijkt 'frequentie geneeskunde' met elektrische apparaten die specifieke frequenties produceren erg effectief in het verhelpen van regulier als zeer moeilijk behandelbare ziektebeelden, alsmede het diagnosticeren van de oorzaken achter de klachten. Ik heb al deze therapievormen zo goed als allemaal ervaren en bestudeerd. Mede hierdoor heb ik veel inzicht gekregen in wat werkt, wat niet werkt en waarom. 


Eerst moeten we begrijpen hoe het lichaam werkt. Het lichaam is een buitengewoon complexe biologische machine met veel systemen die van elkaar afhankelijk zijn; alles werkt met elkaar samen.

Een goede cellulaire communicatie is essentieel voor een optimaal functionerend lichaam en immuunsysteem. Alle 37,2 biljoen (37.200.000.000.000) cellen in het menselijk lichaam communiceren onderling. Als deze communicatie niet optimaal verloopt, functioneert ook uw immuunsysteem niet goed en kunnen micro-organismen zich handhaven in het lichaam. Deze staan aan de basis van 95% van de tot op heden bekende klachten en ziektebeelden.

 

De goede of slechte communicatie van uw cellen bepaalt of uw lichaam en immuunsysteem goed functioneren. Functioneert het immuunsysteem niet goed, dan is het niet in staat schadelijke micro-organismen buiten de deur te houden en ontstaan op korte termijn gezondheidsklachten en op lange termijn chronische ziektebeelden. De onderlinge celcommunicatie vindt op vier verschillende manieren plaats, waarvan binnen de reguliere geneeskunde momenteel slechts één manier wordt gebruikt om ziektebeelden te behandelen. Dat is het communiceren door middel van chemische stoffen, bijvoorbeeld hormonen. De medische/farmaceutische geneeskunde is voornamelijk op dit gegeven gebaseerd. Mensen worden behandeld met chemische verbindingen die het lichaam op de een of andere manier beïnvloeden, met het doel symptomen te verlichten. Dit is de minst effectieve manier om mensen te genezen, omdat hierbij de celcommunicatie op geen enkele manier wordt verbeterd.

 

Een tweede manier waarop cellen communiceren is via elektrische stroomsignalen, zoals dat gebeurt in het zenuwstelsel. De derde manier is via zeer zwakke lichtsignalen, ook wel fotonen genoemd. De vierde manier is communicatie door middel van elektromagnetische velden, waarover in in een volgend artikel meer zal vertellen. Eerst zal ik het nodige vertellen over fotonen. Een foton is het kleinst bestaande lichtdeeltje; vele fotonen tezamen vormen een lichtstraal. De door onze cellen gebruikte fotonen worden aangeduid als biofotonen. Deze zijn enorm belangrijk voor mensen: zouden we langere tijd geen enkele vorm van fotonen toegediend krijgen, dan gaan we dood. Planten kunnen door middel van fotosynthese fotonen opnemen en deze fotonen binden aan bijvoorbeeld koolhydraten en eiwitten. Mensen kunnen slechts beperkt fotonen opnemen uit zonlicht. De meeste fotonen die onze cellen gebruiken zijn afkomstig uit onze voeding. Zolang we plantaardige producten eten, zouden we in theorie in volledige duisternis kunnen overleven.

 

 

Ongekookte, onbewerkte voeding bevat aanzienlijk meer fotonen dan gekookte voeding. Daarom zijn raw-fooddiëten en verse groente- en fruitsappen zo effectief gebleken bij het verbeteren van onze gezondheid. Het gaat namelijk niet alleen om de chemische samenstelling van vitaminen en mineralen zoals de wetenschappers ons graag doen geloven. De fotonen die plantaardig voedsel ons bieden zijn veel belangrijker. ‘Kilian fotografie’ brengt het verschil in lichtkracht tussen rauw en gekookt voedsel visueel tot uitdrukking.Helaas eten mensen tegenwoordig veel te weinig rauw voedsel. Op fruit na bewerken en koken we bijna alles, waardoor een ernstig tekort ontstaat aan biofotonen in het lichaam. Laser Fotonen Therapie is een nieuwe therapie die het lichaam oplaad met biofotonen. Het vormt daarom de basis van mijn praktijk. Deze nieuwe, uit Duitsland afkomstige therapie brengt met behulp van leds en infrarode lasers pijnloos biologisch opneembare fotonen in het lichaam. Deze 'fotonen' worden op specifieke frequenties gepulseerd en via de huid in het lichaam opgenomen. Daar worden ze omgezet naar biofotonen, microscopisch kleine lichtsignaaltjes die door de cellen worden gebruikt als één van de belangrijkste manieren om onderling te communiceren.

  
 Er worden elke behandeling veel verschillende frequentiepatronen (de trilling waarop het licht pulseert) afgewerkt door de laser fotonen lamp en deze hebben op allerlei manieren invloed op het lichaam. De gebruikte frequenties waarmee het licht pulseert zijn van groot belang. Omdat onze cellen communiceren met biofotonen ‒ het uitzenden van lichtdeeltjes op specifieke frequenties (trillingen) ‒ zijn ze ook te beïnvloeden met fotonen pulserend op specifieke frequenties. En van dat gegeven maakt dit therapieapparaat op een slimme wijze gebruik. Per seconde worden ruim 2.000 verschillende frequentiepatronen uitgezonden die elk een specifieke werking stimuleren in het lichaam. Zo zijn er frequenties die de lever stimuleren, de hormonale balans verbeteren, celregeneratie bevorderen en meer. Ook worden frequenties toegepast die de alfa- en deltafrequenties van de hersenen verbeteren. Dit helpt tegen depressies en verbetert de slaap. Het zijn slechts enkele voorbeelden. Deze therapie staat garant voor een ’one-size-fits-all’-aanpak. Dat wil zeggen dat één behandeling preventief alle factoren bereikt die verstoord zijn of kunnen raken. De behandeling laadt het lichaam op met biofotonen, en stimuleert en optimaliseert gelijktijdig diverse processen in het lichaam.


Dit soort nieuwe lichtfrequentie-therapieën zullen in de toekomst een belangrijk onderdeel uitmaken van de reguliere geneeskunde. Dit proces zal helaas moeizaam blijven verlopen, zolang deze industrietak zo verweven blijft met de farmaceutische industrie. Grote farmaceutische bedrijven ontmoedigen de ontwikkeling en integratie van op frequentie gebaseerde geneeskunde, omdat dit nadelig zal uitpakken voor de verkoop van geneesmiddelen. Schandalig, maar een feit. Ze houden de hele wereld doelbewust voor de gek dat frequenties weinig invloed hebben op ziekte en gezondheid.

 

Het lichaam is volgens hen een kwestie van chemie, en kan enkel en alleen met behulp van chemische middelen (medicatie) worden beïnvloed. Dit is niet waar, specifieke licht- en magneetveldfrequenties kunnen mensen zieker, maar ook gezonder maken. Daarom voorzie ik dat grote bedrijven die medische behandelapparatuur produceren, bijvoorbeeld Phillips, in de toekomst hun aandacht meer en meer zullen richten op de resultaten die worden bereikt met laser- en magneetveldtherapieën voornamelijk in specifieke niches zoals versneld herstel bij littekenweefsel/brandwonden. 

Licht dat pulseert op specifieke frequenties, zoals dat het geval is bij de Laser Fotonen Therapie die ik gebruik, kan uw gezondheid bevorderen. Verkeerde frequenties en lichtkleuren kunnen een tegengesteld effect hebben, en uw gezondheid negatief beïnvloeden. Wat veel mensen niet weten is dat lampen in hun woning ook licht op frequenties pulseert. Het licht van TL- en spaarlampen bijvoorbeeld pulseert tussen de 50 en 100 keer per seconde. Het licht gaat letterlijk 50 of 100 keer per seconde aan en uit. Dit neemt u niet bewust waar, maar het kost uw lichaam onbewust wel energie en ontregeld de werking van uw immuunsysteem. Vermijd daarom TL-buizen en spaarlampen. Ze geven naast deze frequentievervuiling ook giftige kwikdampen af. Verwijder ze uit uw woning en lever ze in bij een inzamelpunt of deponeer ze bij het chemisch afval.

 

Ledlampen zijn helaas niet beter en pulseren op diverse frequenties. Dit is omdat er altijd transformatoren in zitten die de stroom omzetten van 230V naar de 3V die de leds nodig zijn, dit geeft altijd een 'ruis' af aan de lichtstroom welke uw lichaam (potentieel nadelig) beïnvloed. Een ander nadeel is het matige kleurenspectrum, ook al ziet u dat niet. Ledlicht, ook dat van warm-witte leds, bevat een hele grote hoeveelheid blauw licht. Ze zijn heel zuinig met energie, wat ze erg geliefd maakt als alternatief voor gloeilampen. Ik heb om die reden van 2008 tot 2012 een zeer succesvolle handelsonderneming in ledlampen gehad. Toch heb ik dit bedrijf uiteindelijk verkocht, want naarmate ik meer leerde over de schadelijke effecten van dit type verlichting voor de gezondheid, vond ik de nadelen niet meer opwegen tegen de financiële voordelen, en kon ik niet langer achter het huiselijk gebruik van deze producten staan.

Gebruik ze gerust als buitenverlichting, maar nooit op plekken waar u veel tijd doorbrengt. Het blauwe licht dat deze lampen ongezien uitstralen is schadelijk voor de ogen en verstoort de aanmaak van melatonine, een belangrijk hormoon voor het immuunsysteem en de slaap. Heeft u led- of spaarlampen in huis, vervang deze dan door gloei-/halogeenlampen. Het kleurenspectrum van deze lampen is beter en de lichtvervuiling beduidend minder. Het stroomverbruik is weliswaar hoger, maar dat is het waard.

Omdat wij onszelf met kunstlicht wakker houden, en daarmee het natuurlijke waak-slaapritme verstoren, is het van belang dat bijvoorbeeld de hormoonproductie die is  afgestemd op de aan-/afwezigheid van licht en specifieke lichtkleuren niet ongewenst beïnvloed wordt. Deze zijn namelijk van invloed op de hormoonhuishouding. U merkt dit misschien niet bewust, maar in het lichaam vinden allerlei chemisch-hormonale veranderingen plaats als het donker en licht wordt. Het lichaam meet de hoeveelheid licht, en de kleur van het licht en bepaalt zo of het dag of nacht is. In de avond is er van nature gezien meer rood licht, in de ochtend is er meer blauw licht. Gebruik dus ook zeker geen 'ledlampen' in de avond, deze bevatten veel blauw licht en foppen uw lichaam dat het ochtend is en remmen zo de melatonine (slaaphormoon) productie.

En is het niet de bedoeling voor zonsopgang wakker te worden, zorg er dan ook voor dat er zo min mogelijk licht uw slaapkamer binnen kan komen, bijvoorbeeld door het aanbrengen van zon-verduisterende (rol)gordijnen of zwarte raamfolie.
Hoe donkerder hoe beter. Het minste beetje licht verstoort namelijk al de aanmaak van het slaaphormoon, en is het startsein voor de aanmaak van onder andere cortisol en adrenaline, dit om het lichaam wakker te maken. Bent u genoodzaakt midden in de nacht vaak naar het toilet te gaan, dan doet u er verstandig aan de toiletruimte te voorzien van een rode ledlamp. Zuiver rood licht, dat uitsluitend door een rode ledlamp kan worden geproduceerd, verstoort namelijk het slaap/waak ritme niet. Het is even zoeken maar rode ledlampen en/of ledstrips zijn voldoende op internet verkrijgbaar.

Wilt u zelf ervaren wat licht gepulseerd op genezende frequenties voor uw gezondheid kan betekenen dan bent u van harte welkom in Leusden of Hoogeveen in mijn praktijk: Herstart je gezondheid. Het 1e diagnose consult is voor lezers van wanttoknow gratis (ter waarde van €50).

Lees volgende week ook mijn artikel: 'De kracht van elektromagnetische velden' en leer waarom dingen als wifi uw gezondheid nadelig kunnen beïnvloeden en wat u kunt doen uzelf hiertegen te beschermen. En, hoe ik 'elektromagnetische velden' gebruik om gezondheid te bevorderen.


Eerdere artikelen op wanttoknow van Kaj Alexander:
- De waarheid over chronische gezondheidsklachten

 

 
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop