0
Winkelwagen
€ 0,00
Content pagina's / Header /

Belangrijke tips en adviezen


Op deze pagina staan mijn belangrijkste tips en adviezen voor een gezonde en verantwoorde levensstijl die, indien opgevolgd, uw levenskwaliteit aanzienlijk kunnen verbeteren. Lees ze af en toe door en probeer steeds meer verbeteringen door te voeren in uw leven. Sommige mensen zullen veel veranderingen moeten aanbrengen in hun huidige ziekmakende gewoonten en leefomstandigheden. Daadwerkelijk iets doen met deze tips is enorm waardevol.  


 

Straling

Straling/elektromagnetische velden verminderen is een van de belangrijkste zaken die u ter hand moet nemen om uw lichaam te ontlasten. Veel mensen zijn zich totaal niet bewust van de negatieve invloeden van verkeerde elektromagnetische velden. Er zijn duizenden studies die het gevaar van straling en elektromagnetische velden aantonen, maar aangezien dit niet in het belang is van de commerciële industrie, zult u daar zo min mogelijk over horen, al helemaal in Nederland. Waar de overheid van bijvoorbeeld Frankrijk gebruik van wifi en mobiele telefonie uit veiligheidsoverwegingen wettelijk heeft verboden op alle basisscholen, zult u tevergeefs wachten op dergelijke maatregelen van de Nederlandse overheid. Feit is dat mensen ’elektromagnetische wezens’ zijn en dat alle bronnen die een elektromagnetisch veld produceren dus van invloed op ons zijn.  Dit kan de gezondheid bevorderen zoals de magneetveld therapieën die u krijgt in mijn praktijk. Het kan echter ook uw gezondheid verlagen. Hieronder vindt u waardevolle tips die iedereen ter harte zou moeten nemen.

 

 

 1. Slaap nooit met uw mobiele telefoon naast uw bed. Als u dit al doet, zet deze dan altijd op vliegtuigmodus, dan geeft het apparaat geen straling af.
 2. Zet de wifi/bluetooth op uw telefoon altijd uit indien u deze niet gebruikt, anders blijft dit signaal 24/7 zenden en een optimale werking van uw immuunsysteem verstoren. Heeft u een iPhone/iPad van Apple: schakel deze zenders dan altijd uit via het instellingenmenu en niet met behulp van de snelkoppelingspictogrammen want anders gaan de antennes niet echt uit.
 3. Tenzij een 100% bekabeld netwerk hebt zonder wifi, zet dan uw internetmodem (dat een wifi-zender bevat) alleen aan als u internet gebruikt. Zet hem daarna weer uit om zo onnodige durende belasting van deze elektromagnetische velden te elimineren. Wees alert op het uitschakelen van wifi ingebouwd in smart tv’s en tv-tunerkastjes, bijvoorbeeld die van Ziggo. Deze wifi staat vaak 24/7 aan, ook als het apparaat op stand-by staat. Dit geld ook voor spelcomputers zoals Xbox en PlayStation, deze communiceren draadloos met hun besturing controllers en zenden 24/7 een wifi signaal uit. Haal altijd de stekker uit elektrische apparaten, in het bijzonder met draadloze zenders wanneer u ze niet gebruikt.
 4. Zet, als u niet zonder wifi kunt, op zijn minst een tijdschakelklokje op de stroomtoevoer van uw internet-/wifi-modem, zodat deze tijdens slaapuren wordt uitgeschakeld en u kunt slapen zonder belasting van de wifi straling van uw modem; gemak dient de mens.
 5. Hoogspanning is uit den boze. Woont u binnen 100 meter van een transformatorhuisje of binnen 250 meter van hoogspanningsmasten: verhuis dan, er is geen excuus. Dit is zeer desastreuze straling die uw immuunsysteem langzaam maar zeker volledig afbreekt, en statistisch gezien de kans op vele soorten kanker aanzienlijk verhoogt.
 6. De bekende draadloze huistelefoon met DECT-technologie is net zo slecht als wifi. Dit mede omdat deze net als uw wifi apparaten 24/7 een sterke elektromagnetische straling produceert, ook wanneer u niet belt.Indien u een dergelijk apparaat in uw woning hebt, vervang dit dan zo snel mogelijk door een telefoon met snoer. Een dergelijke telefoon is bijvoorbeeld te koop bij de Gamma/Praxis, en kost u maximaal 40 euro.

  

 

 1. Indien u in een bed slaapt dat elektronisch verstelbaar is, haal dan de stekker uit het stopcontact voordat u gaat slapen. Vermijd in het algemeen stroomkabels naast/onder het bed.
 2. Gebruik geen wekkerradio die werkt op 230 volt maar altijd één op batterijen. De transformator in een normale wekkerradio geeft een sterk elektromagnetisch veld af.
 3. Plaats absoluut geen spaar- of ledlampen in de buurt van uw bed. Deze bevatten transformatoren en produceren zolang de stekker in het stopcontact ziet een elektromagnetisch veld, dus ook als ze uit staan.
 4. Slaap/verblijf nooit en te nimmer binnen 3 meter van ‘zonnepanelen’ wanneer het buiten licht is. Zonnepanelen en hun omvormers produceren een buitengewoon vervuilend elektromagnetisch veld. Bij accusystemen is dit trouwens niet het geval.
 5. Draag geen horloge met batterij. Dit produceert elke seconde een elektromagnetische pulsje en belet het lichaam zo zich goed af te stemmen op de resonanties van het aardmagnetisch veld. Een alternatief is een op te winden horloge zonder batterij.
 6. Gebruik nooit een magnetron, deze vernietigt de voedingswaarde en laadt de voeding elektromagnetisch op wat uren na consumptie van magnetronvoedsel nog meetbaar is in het lichaam. Kook daarom ook nooit op elektrische kooktoestellen zoals inductie of keramische kookplaten. Deze manieren van voedselbereiding geven voeding een onnatuurlijke elektromagnetische lading, en verminderen de voedingswaarde ten opzichte van koken op gas. Heeft u geen gasleiding vind dan een propaan/butaan gaskookplaat deze werkt op het gas uit een gasfles.
 7. Theeliefhebber? Gebruik een fluitketel. Veel beter dan elektromagnetisch geladen water uit een waterkoker.

 

Dit zijn de belangrijkste zaken om op te letten als het gaat om het verminderen van de verstorende invloeden van elektromagnetische velden. Het zijn zaken die u eenvoudig zelf kunt doen zonder al te hoge kosten. Het eigen maken van deze gezonde gewoonten is van groot belang. Ik ben geen fan van de lichamelijke effecten van de meeste elektronica, maar ik zou ook nooit meer zonder deze gemakken willen. Het is echter zaak er slim mee om te leren gaan, want u bent immers bij ons in de praktijk gekomen omdat u niet 100% vitaal bent en dit wilt veranderen. Alle beetjes dragen hier aan bij. Zowel op de goede als op de slechte manier.

 

De juiste of verkeerde elektromagnetische velden spelen een grote rol bij de regulering van uw immuunsysteem en het gedrag van vele micro-organismen in het lichaam. Of mensen zich daar nu bewust van zijn of niet, of ze erin geloven of niet, of ze het voelen of niet. Elk lichaam is gelijk.

 

Zo veroorzaken de elektromagnetische velden van gsm-/umts-masten in uw omgeving mogelijk een belasting waarvan u zich niet bewust bent.  Wilt u weten waar ze staan? Kijk eens op umtsmasten.nl. Ik kan dergelijke en andere straling van alle typen apparatuur ook op locatie komen meten en beoordelen, om zo vast te stellen of het wenselijk is veranderingen aan te brengen of in extreme gevallen de straling met speciale materialen af te schermen. Mocht u interesse hebben: een dergelijk onderzoek kost 150 euro + een reiskostenvergoeding van 1 euro per kilometer vanaf Hoogeveen of Leusden tot aan de meet locatie.

 

 

 

 

 
 

Verlichting

Licht dat pulseert op specifieke frequenties, zoals dat het geval is bij de Laser Fotonen Therapie, kan uw gezondheid bevorderen. Verkeerde frequenties en lichtkleuren kunnen een tegengesteld effect hebben, en uw gezondheid negatief beïnvloeden. Wat veel mensen niet weten is dat lampen in hun woning ook licht met frequenties pulseert. Het licht van TL- en spaarlampen bijvoorbeeld pulseert tussen de 50 en 100 keer per seconde. Het licht gaat letterlijk 50 of 100 keer per seconde aan en uit. Dit neemt u niet bewust waar, maar het kost uw lichaam onbewust wel energie en ontregeld de werking van uw immuunsysteem. Vermijd daarom TL-buizen en spaarlampen. Ze geven naast deze frequentievervuiling ook giftige kwikdampen af. Verwijder ze uit uw woning en lever ze in bij een inzamelpunt of deponeer ze bij het chemisch afval.


 

Ledlampen zijn helaas niet beter en pulseren op diverse frequenties. Een ander nadeel is het matige kleurenspectrum, ook al ziet u dat niet. Ledlicht, ook dat van warm-witte leds, bevat een hele grote hoeveelheid blauw licht. Ze zijn heel zuinig met energie, wat ze erg geliefd maakt als alternatief voor gloeilampen. Ik heb om die reden van 2008 tot 2012 een zeer succesvolle handelsonderneming in ledlampen gehad. Toch heb ik dit bedrijf uiteindelijk verkocht, want naarmate ik meer leerde over de schadelijke effecten van dit type verlichting voor de gezondheid, vond ik de nadelen niet meer opwegen tegen de financiële voordelen, en kon ik niet langer achter het huiselijk gebruik van deze producten staan. Gebruik ze gerust als buitenverlichting, maar nooit op plekken waar u veel tijd doorbrengt. Het blauwe licht dat deze lampen ongezien uitstralen is schadelijk voor de ogen en verstoort de aanmaak van melatonine, een belangrijk hormoon voor het immuunsysteem en de slaap. Heeft u led- of spaarlampen in huis, vervang deze dan door gloei-/halogeenlampen. Het kleurenspectrum van deze lampen is beter en de lichtvervuiling beduidend minder. Het stroomverbruik is weliswaar hoger, maar dat is het waard.

 

 

 


  

 

 

Voeding

Er zijn voedingsmiddelen die uw lichaam goed doen zoals de meeste groenten en fruit, maar er zijn ook voedingsmiddelen die het immuunsysteem belasten. Wat mij betreft passen onderstaande producten niet in een verantwoorde levensstijl en moeten ze waar mogelijk vermeden worden.

 

 

 • Geraffineerde suiker. Dit is ‘krachtvoer’ voor schimmels als Candida.
 • Alcohol in alle vormen. Alcohol is een giftig bijproduct van gisting. Het is misschien in onze maatschappij algemeen getolereerd als recreatieve drug, en zo moet het ook behandeld worden. Gebruik deze drug af en toe en met mate. Maar bij voorkeur helemaal niet.
 • Deze bevatten de perfecte voedingsmix voor virussen. Vermijd hoge consumptie van eieren.
 • Er zijn twee redenen om varkensvlees te vermijden. Ten eerste vertoont varkensvlees genetisch gezien te veel overeenkomsten met vlees van de mens, en dit werkt verwarrend voor het immuunsysteem. Varkensvet gedraagt zich mede om deze reden in onze bloedstroom anders dan vet van andere dieren. Ten tweede blijft het zeer lang in de bloedstroom (circa 15 uur) en hindert het daarmee de zuurstofopname. Eet u graag vlees? Kies dan voor gevogelte en/of vis en consumeer zoogdieren als rund/schaap/konijn/geit altijd met mate.
 • Vermijd consumptie van synthetische zoetstoffen; deze schaden de hersenen en het zenuwstelsel. Daarnaast voeden ze virussen. Aspartaam en Asulfaam-K zijn daarin extra kwalijk. De enige veilige zoetstoffen zijn Stevia en Erythritol. Kijk dus uit goed uit voor alle producten waar ‘Light’ of ‘zero’ op staat
 • Vermijd de consumptie van smaakversterkers; deze schaden o.a. de hersenen. Deze kunnen op de verpakking overigens ook vermeld staan als ’gistextract’ of als E621.
 • Alle dierlijke melkproducten, en dan vooral producten waarvan koemelk de basis vormt. Deze voedingsmiddelen schaden de darmen, werken voedselintoleranties in de hand en zijn ‘krachtvoer’ voor schimmels en virussen.
 • Tarwe en speltproducten. Deze bevatten gluten welke volgens veel nieuwere onderzoeken een duidelijke link hebben met auto-immuunziektebeelden. Ze schaden daarnaast de darmen, beïnvloeden de hersenen en werken diverse voedselintoleranties in de hand.
 • Maïs- en sojaproducten. Deze zijn zo goed als altijd genetisch gemanipuleerd en los daarvan verstoren ze uw metabolisme en hormoonhuishouding.

 


 

Vetten

Dan hebben we nog het probleem van de ziekmakende vetten. Wanneer plantaardige vetten verhit of bewerkt worden, beschadigt hun moleculaire structuur. Beschadigde vetten corrigeren dit door zuurstof uit het lichaam te onttrekken. Ook laten ze de bloedvaten dichtslibben. Zuurstof is de vijand van alle schadelijke micro-organismen en de belangrijkste brandstof voor onze cellen. Alle plantaardige margarines, bak- en braadmargarines  (ook vloeibare) en tafelmargarines zitten vol plantaardige gehydrolyseerde vetten en transvetten. Deze zijn samen met onze vleesconsumptie verantwoordelijk voor de heersende epidemie van hart- en vaatziekten en in combinatie met suikers voor diabetes type 2. Omdat deze vetten niet optimaal worden verteerd, laten ze de aderen dichtslibben. Laat u niet misleiden door een ‘ik kies bewust’- of Hartstichtinglogo. Gooi alle margarines weg en vervang deze door biologische roomboter of kokosolie. Vervang bakvetten en oliën door kokosolie. Bak of frituur nooit in vloeibare olie zoals Olijf of zonnebloemolie. Gebruik uitsluitend kokosolie. Kokosolie is de enigste veilige keuze om te bakken. Het blijft zelfs bij hoge verhitting een stabiel vet en bevat tevens schimmel- en virusdodende componenten.

 Vitamines

Reguliere vitaminepillen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. Ja, echt! Veel mensen weten dit niet maar alle standaard ‘vitaminesupplementen’, (behalve vitamine D-supplementen) zijn ten sterkste af te raden. Dit is omdat deze altijd vitamines bevatten van synthetische oorsprong. Fabrikanten proberen u te misleiden met fruitplaatjes omdat er een fruitsmaak aan zit of een fractie sinaasappel aan is toegevoegd, maar besef goed: vitaminepillen worden misschien wel eens gemaakt met fruit, maar nooit van fruit.


 

Deze in het laboratorium gesynthetiseerde ‘kunstvitamines’ overladen het lichaam met onnatuurlijk hoge dosissen van deze stoffen en verminderen zo de opname van goede organische plantaardige vitaminen uit uw voeding. Indirect verzwakken zulke supplementen uw immuunsysteem meer dan dat ze het helpen. Wilt u aanvullen omdat u een tekort heeft, en lukt dit niet met gezonde voeding, dan kan dit wel met een aantal vitamines, dit is zelfs aan te bevelen omdat we sommige vitaminen via onze voeding bijna niet voldoende kunnen binnenkrijgen. Ik gebruik daarom zelf dagelijks (behalve wanneer ik MMS neem) een goede vitamine C gemaakt van Acerola bessenpoeder.

 

Ook neem ik het enigste organische B-vitaminen complex ter wereld: Max B-ND van PRLabs, ook neem ik van hun de: Vitamin D3 serum 1000IU (5-10 druppels per dag). Als laatste neem ik wat extra magnesium. Mineralen zoals magnesium kunt u trouwens altijd veilig aanvullen met voedingssupplementen.

 

  


 

  

Ventilatie

Zuurstof is vijand nummer één van micro-organismen. Ventilatie is juist om deze reden heel belangrijk. Toch hebben 90% van de woningen die ik bezoek een te hoog koolmonoxidegehalte in de lucht door slechte of zelfs afwezige ventilatie. Koolmonoxide is in hoge doses giftig voor de mens. Het is een afvalproduct dat vrijkomt bij de verbranding van zuurstof in onze cellen, wij produceren dus zelf ook koolmonoxide. Planten leven van koolmonoxide en zetten deze weer om naar hun afvalproduct ‘zuurstof’. Verblijf je in een slecht geventileerde ruimte, dan word de zuurstofconcentratie gaandeweg steeds lager en de concentratie koolmonoxide steeds hoger. Ventileer uw woon- en slaapruimte daarom goed. Zet altijd alle ventilatieroosters in huis open, zodat de ruimten voldoende kunnen worden ‘gelucht’. Indien u over mechanische ventilatie beschikt, laat deze dan altijd aan staan.
De slaapkamer

Een belangrijke locatie, u spendeert er namelijk een derde van uw volledige leven! Naast slechte ventilatie is lichtvervuiling in de slaapkamer een veelvoorkomend probleem. Al hetgeen op aarde leeft, is afgestemd op zonsopkomst en zonsondergang. Dat geldt evenzeer voor tientallen processen die tijd gerelateerd plaatsvinden in de spijsvertering en hormoonhuishouding van de mens. Het lichaam houdt niet alleen de lichtintensiteit bij, maar meet ook de hoeveelheid blauw licht in het licht. Dit vertelt ons lichaam of het middag, avond of nacht is. In de middag is er meer blauw licht dan ’s avonds. Omdat wij onszelf met kunstlicht wakker houden, en daarmee het natuurlijke waak-slaapritme verstoren, is het van belang dat bijvoorbeeld de hormoonproductie die is  afgestemd op de aan-/afwezigheid van licht niet ongewenst beïnvloed wordt. Dit gebeurt door licht in de ochtend voordat u 7 tot 8 uur slaap hebt gehad. In de winter is dit niet zo’n probleem, maar ‘s zomers is het voor veel mensen vaak al licht op het moment dat ze wakker worden. Dit is van invloed op de hormoonhuishouding. U merkt dit misschien niet bewust, maar in het lichaam vinden allerlei chemisch-hormonale veranderingen plaats als het donker en licht wordt. Is het niet de bedoeling voor zonsopgang wakker te worden, zorg er dan voor dat er zo min mogelijk licht uw slaapkamer binnen kan komen, bijvoorbeeld door het aanbrengen van zon-verduisterende (rol)gordijnen of zwarte raamfolie. Hoe donkerder hoe beter. Het minste beetje licht verstoort namelijk al de aanmaak van het slaaphormoon, en is het startsein voor de aanmaak van onder andere cortisol en adrenaline, dit om het lichaam wakker te maken. Bent u genoodzaakt midden in de nacht vaak naar het toilet te gaan, dan doet u er verstandig aan de toiletruimte te voorzien van een rode ledlamp. Zuiver rood licht, dat uitsluitend door een rode ledlamp kan worden geproduceerd, verstoort namelijk het slaap/waak ritme niet. Het is even zoeken maar rode ledlampen en/of ledstrips zijn voldoende op internet verkrijgbaar.
 

Daarnaast is het matras waarop u slaapt belangrijk. De volgende keer dat u een nieuw matras nodig hebt, koop dan een schuimmatras zonder springvering of pocketvering. De metalen springveren in dit soort matrassen versterken vanwege hun vorm alle van externe bronnen komende elektromagnetische velden. Met name direct aan de onderkant en bovenkant van de springveer. Precies waar u op slaapt dus.

 

Wat ik ook iedereen kan aanbevelen is ‘geaard slapen’. Contact met de aarde is heel natuurlijk echter de mens heeft zich volledig van fysiek contact met de aarde afgesloten, wat zeer nadelig is voor het immuunsysteem. Door te slapen op een laken waar zilverdraad in zit aard u uzelf via een pin in de grond buitenshuis. (Gebruik nooit de aarde van het stopcontact). Het lichaam kan zo overtollige spanning afvoeren en neemt positieve energie op uit de aarde, wat een opmerkelijk positieve invloed heeft op uw immuunsysteem. Er is veel meer over te vertellen dan ik nu doe. Voor meer info google naar: ‘geaard slapen’ 

Chemische middelen

Ons laminaat, onze banken, gordijnen, kleding en matrassen wasemen giftige stoffen uit, bijvoorbeeld brandvertragers. In een gemiddeld huis komen meer dan 50.000 chemische stoffen voor waarvan een groot deel giftig en/of kanker bevorderend is. Dit is een belasting voor het lichaam waartegen we zonder uitgebreide productkennis weinig kunnen doen. Het is dus chemisch gezien niet nodig zaken erger te maken dan ze al zijn en bij het bepaalde producten kunt u veel goed en fout doen. Van al hetgeen u inademt en op uw huid smeert of sprayt, wordt gemiddeld 30% opgenomen in de bloedbaan. Mijn motto? Smeer nooit iets op de huid wat je niet zou opeten en gebruik geen parfums die je nooit zou opdrinken. Bijna alle parfums, zepen en shampoos, huidcrèmes, make-upartikelen en schoonmaakmiddel bevatten giftige en/of kankerverwekkende stoffen. Parfums hebben niets meer te maken met geurstoffen uit planten zoals vroeger. Dat ze giftige stoffen bevatten hoeft niet op de verpakking te worden vermeld zoals bij een pakje sigaretten. Dit is omdat dergelijke middelen bestemd zijn voor extern gebruik.

Heeft u eigenlijk enig idee wat u op uw huid smeert? Welke stoffen u inademt als u die lekkere parfum of deodorant ruikt? Of dat lekker ruikende wasmiddel. Geloof me u zou niet blij worden van al hetgeen er in veel lichaamsverzorgende en schoonmaakproducten aan belastende bestanddelen te vinden is. Dan denkt u misschien: ach, er kan wel wat slechts in zitten, maar dat is slechts een klein beetje. Klopt, maar alle beetjes een leven lang, die tikken wel aan. Ik raad minimaal aan het gebruik van alles waar een parfum in zit af te zweren.Parfums zijn het geheim van de smid voor fabrikanten om allerlei nare stoffen in producten te krijgen die vanwege gezondheidsrisico’s verboden zijn. Fabrikanten zijn namelijk niet verplicht openbaar te maken welke ingrediënten er in de parfums worden gebruikt. Ze hoeven op het label van het product wettelijk gezien alleen maar ’parfum’ te vermelden, en niet wat er allemaal in deze parfum zit. Een gat in de wetgeving waarvan regelmatig misbruik wordt gemaakt en die de gezondheid (ernstig) kan schaden. Schoonmaakmiddelen en cosmetica dient u uitsluitend te kopen bij de biowinkel om risico’s op dergelijke praktijken te voorkomen.


 

Kwik

Heeft u grijze amalgaamvullingen in uw mond? Deze vergiftigen u dagelijks met kwik en verminderen uw weerstand. U doet er zeer verstandig aan op termijn uit te kijken naar een zogeheten bio-energetische tandarts, en de amalgaamvullingen te laten vervangen door moderne vullingen.


 

Fluoride

Een van de giftigste stoffen voor het zenuwstelsel en de hersenen, wie wil dat nou vrijwillig consumeren? De fluoride in standaard tandpasta’s is helemaal niet goed voor uw tanden en is supergiftig, het is daarom het hoofdbestanddeel in rattengif. Poetst u nog met normale tandpasta dan vergiftigt u zichzelf dagelijks. Wist u dat één tube tandpasta voldoende fluoride bevat om een peuter te doden? Koop in de biowinkel een fluoridevrije tandpasta.


 

Medicatie

Medicijnen vormen een grote belasting voor de lever en het immuunsysteem. Wanneer u medicatie gebruikt en de behandelresultaten van onze therapie goed uitpakken, raad ik u aan in overleg te gaan met uw arts over de vraag of de medicatie weer kan worden afgebouwd. Het meest problematisch zijn de anticonceptiepil, het hormoonspiraaltje, prednison, pijnstillers, antidepressiva, Ritalin/Concerta en slaapmedicatie. Deze zijn stuk voor stuk verstoorders van  de hormoonhuishouding en het immuunsysteem. Ze kunnen daardoor ook de resultaten van onze therapie afremmen. Zoekt u goed alternatief voor de pil of een koper- of hormoonspiraaltje google dan naar een naar de ‘GyneFix’ dit is een type spiraal met minimale bijwerkingen.

 


 

Schimmels

Na straling zijn schimmels in huis de meest onderschatte veroorzakers van gezondheidsklachten. U zult er geen arts over horen, maar de simpele schimmels in onze badkamers produceren toxinen die ons doodziek kunnen maken. Extra vatbaar zijn mensen die reeds te kampen hebben met vergelijkbare toxinen geproduceerd door reeds in hun lichaam aanwezige micro-organismen, bijvoorbeeld mensen met Candida. Heeft u last van schimmels in huis, reinig deze dan regelmatig met antischimmelreiniger of dikke bleek. Heeft u te maken (gehad) met waterlekkages of heeft u vochtige of muffe ruimten in huis, dan kan dit een indicatie zijn dat er sprake is van een schimmelprobleem. Dit is gevaarlijk, onderschat dit niet! Bespreek het bij twijfel op de praktijk of het nodig is een woning schimmelmeting te laten uitvoeren. Ventileer altijd 24/7 alle leef- en slaapruimten, ook in de winter. Verder is de wasmachine regelmatig een bron van schimmels die alle daarin gewassen kleding constant besmet. Zet daarom na het wassen het laatje voor de zeep en de deur van de machine open, zodat het vocht in het laatje en de trommel kan drogen. Vocht gecombineerd met zeepresten zijn ultieme broedplaatsen voor schimmels. Schimmels zijn gek op wasmiddel. Was altijd op minimaal 60 graden en in plaats van zeep vol giftige chemicaliën kunt u veel beter wassen met natuurlijke producten. Ik was altijd met een scheurtje appelazijn, 10 druppels thee tree olie van het merk Thursday Plantation en een eetlepel Borax. Deze combinatie doodt alle schimmels, bacteriën en  parasieten. Onderhoud uw machine regelmatig. Reinig de rubberen ring in de machine om de paar maanden en laat maandelijks de machine zonder was op 90 graden draaien met een scheut dikke bleek.


 

Tot slot

Bijna iedereen drinkt te weinig water. Voldoende water drinken is extreem belangrijk voor uw lichaam. Drink minimaal 2,5L water per dag. Tijdens de therapieperiode mag het rustig 3,0L of meer per dag zijn, extra water is nu nodig om alle afvalstoffen af te voeren.

 

Wat veel mensen ook te weinig krijgen is beweging. Sport u vanwege gezondheidsklachten niet, probeer dan op zijn minst elke dag 30 minuten te wandelen of 15 minuten te fietsen. Is dit te veel, bouw het dan rustig op. Maak van meer beweging een dagelijkse gewoonte. Uw lichaam zal u zeker gaan belonen.

 

 
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop