0
Winkelwagen
€ 0,00
Content pagina's / Header /

Ziekte van Lyme: van patiënt naar therapeut. Het inspirerende verhaal van Kaj Alexander


Kaj Alexander is de oorspronkelijke oprichter van praktijk ‘Herstart je gezondheid’ waar hij succesvol een breed scala aan gezondheidsklachten en ziektebeelden behandeld, tevens publiceert hij een gratis boek en film over Candida op doktercandida.nl en sinds kort heeft hij een nieuwe website over de ziekte van Lyme. Deze autodidact op gebied van ziekte en gezondheid vertelt ons vandaag een persoonlijk verhaal over zijn ziekte van Lyme.


teken

Mijn ervaringen met Chronische ziekte van Lyme


Hoe ik de ziekte van Lyme opliep en na 10 jaar eindelijk te boven kwam.
Door: Kaj Alexander

Kaj AlexanderDe kans bestaat dat u wel eens heeft gehoord van de ziekte van Lyme. Ik ga u vandaag helpen een einde te maken aan uw verwarring omtrent de ziekte van Lyme. Er is zoveel controverse over deze ziekte dat zelfs de meeste artsen en therapeuten ze niet begrijpen. Zelfs veel artsen en collega therapeuten in mijn eigen kring die zichzelf als expert beschouwen, begrijpen er niet de volledige complexiteit van. Maar ik heb een kwalificatie die de meeste andere artsen niet hebben: Een persoonlijke zoektocht van 10 jaar lang, naar elke mogelijke manier om van deze ziekte te genezen.

Ik was een vrolijke drukke jongen als kind. Scouting (de padvinderij), dat was mijn ding! Hutten bouwen, vuurtje stoken, op kamp gaan. Mensen helpen in vrijwilligers projecten enz. Ik was 11 jaar oud en kwam terug van het jaarlijks nationaal kamp waar alle scouting groepen in heel Nederland 1x per jaar samenkwamen. Ik vond een teek op mijn bovenbeen. Ik trok hem er uit. Ik had wel eens gehoord dat je er ziek van kon worden. Mijn tante vertelde me dat dit alleen was als er een ronde kring rond de beet kwam, dat gebeurde nooit. Ik dacht mooi, en heb er toen verder niet langer bij stil gestaan.

2 jaar later, ik was 13. Ik kreeg gewrichtsklachten in mijn knieën en armen die elke maand erger en erger werden. Steeds sneller vermoeid, ik kon school amper volhouden. Natuurlijk ging ik naar de huisarts en na veel onderzoeken krijg ik de diagnose fibromyalgie, die pas vele jaren later gediagnosticeerd werd als ziekte van Lyme en chronische candida

Het begin van mijn volwassen leven werd gekenmerkt door een verzwakkende vermoeidheid, verschrikkelijke hersenmist, pijn overal in mijn lichaam, met name mijn armen en benen en een branderig gevoel in mijn voeten en tintelend gevoel in mijn handen, gewrichtspijn, pijn op de borst, hartkloppingen, stemmingswisselingen en met aanhoudende maar afwisselende periodes een slechte slaap, dit is niet vreemd, Lyme kan veel klachten veroorzaken: 

Chronische veel voorkomende van de ziekte van Lyme

• Chronische vermoeidheid
• Tandpijn
• Chronische infectie
• Chronische pijn
• Zich verplaatsende artritis of gewrichtspijn
• Spierpijn
• Chronische griepachtige symptomen
• Hoofdpijn
• Nekstijfheid en kraken
• Verlamming ban de spieren in het gezicht
• Hersenmist of verlies van cognitieve functies
• Verhoogde gevoeligheid en agitatie door lawaai en geluid
• Oorsuizen
• Slaapstoornissen of slaapproblemen
• Veranderingen met betrekking tot het zicht of wazig zicht
• “Verspringingen” in het zicht en last van de ogen
• Duizeligheid en instabiliteit
• Trekken van de spieren zoals spierspasmen
• Branderig of tintelend gevoel in handen en voeten
• Beven (hoofd en handen)
• Pijn op de borst
• Onregelmatige hartslag
• Kortademigheid of ademnood
• Onstabiele blaas
• Stoornissen van het spijsverteringsapparaat


Ik weet hoe het voelt om elke dag te starten en eindigen met het gevoel dat je een verschrikkelijke griep hebt. Doorheen de jaren, heb ik bijna elk bekend symptoom van de ziekte van Lyme gehad. Behalve de neurologische klachten, ik was kapot ja, alles deed zeer ja. Maar... ik kon doorgaan. Puur op mijn wilskracht voor het leven deze is zo sterk dat ik mij er nog steeds over verbaas hoe ik mij door de 10 jaar ellende van de ziekte van Lyme heb heen geslagen. Er waren genoeg momenten dat ik fantaseerde over mijn leven beëindigen, ik was niet depressief, dat zit niet in mijn aard. Ik ben een ras-optimist die dol op het leven is. Maar de chronische fysieke pijn was gewoon ondragelijk.

Ik hielt vast aan 1 ding, 1 zin, 1 geloof: ik word beter.

Ik wist, ik was nooit ziek als kind, dus ik kan weer beter worden. Punt, en op een dag ontdek ik wat ik mankeer, en op een dag ontdek ik hoe ik het op los. Makkelijker gezegd dan gedaan...

Vooral omdat ik tot mijn 20e geen duidelijke diagnose had, behalve wat vage labels zoals chronisch vermoeidheid syndroom, jeugd reuma of fibromyalgie. En het vonnis dat ik daar maar mee moest leren leven. Ik was dol op mijn werk in een fotovakzaak waar ik van mijn 16e tot 19e werkte als fotograaf, verkoopmedewerker van video en foto camera's en tienduizenden foto's heb ontwikkeld in ons eigen fotolab voor klanten. Het probleem was, je moest heel veel staan en dat hielt ik uiteindelijk niet meer vol door de spierpijn/zwakte. 

Ik besloot daarom op 18 jarige leeftijd een eigen bedrijf op te zetten in LED lampen. Het leek mij een geweldig slim idee allemaal kleine led-jes samen te voegen en dat om te bouwen tot een lamp die goeilampen en halogeen spots kon vervangen. (dat bestond toen nog niet). Ik liet ze produceren en begon als eerst in Nederland met de verkoop van LED lampen. 

Dit groeide door de hoge kwaliteit en service uit tot een groot bedrijf met miljoenen omzet wat ik 4 jaar later toen iedereen LED lampen begon te verkopen heb verkocht, om vervolgens een nieuw project te starten, een eigen online game

En natuurlijk verbeterde ik mijn website over candida regelmatig, ook voegde ik er een eigen gemaakte mini documentaire/informatiefilm aan toe. Door zo veel mogelijk altijd de zwaarste werkzaamheden in mijn bedrijven uit te besteden had ik in die jaren naast de financiële middelen ook de tijd die ik nodig had om te werken aan methoden om mijn ziektebeeld te herstellen. Om te studeren, te testen en alles te leren wat er meer was te leren over ziekte en gezondheid. Want ook al ging het heel goed op papier, en wist ik in de maatschappij als jongeman uitzonderlijk hoge resultaten te boeken, ik voelde me nog helemaal niet goed. Ik was doodziek.

Maar de artsen verklaarde mij voor gezond! Ik moest dus dingen zelf maar uitvissen met de middelen die ik tot mijn beschikking had wat ik mankeerde, boeken, internet, therapeuten. Ik heb inmiddels veel mensen ontmoet die hun spaargeld volledig opgebruikt hebben om oplossingen te vinden die niet werkten, en voordat ik de juiste oplossingen vond was ik ook zeker tienduizend euro en heel veel geduld verder. Na verschillende jaren van voortdurende inspanning, slaagde ik erin om mijn gezondheid volledig terug te krijgen. 

De dingen ik ondertussen geleerd heb, hebben mijn leven voor altijd veranderd. De eerste stap naar herstel was het behandelen van candida, waar ik jullie een paar weken geleden over vertelde (link naar dat artikel staat onder aan deze pagina).


Maar candida genezen loste niet al mijn problemen op, ik voelde altijd al dat er meer zat. En ik kon het gevoel dat die tekenbeet van het scoutingkamp er wat mee te maken had maar niet kwijtraken want ik wist dat mijn klachten op de ziekte van Lyme leken en had al meerder niet reguliere diagnoses van de ziekte van Lyme gehad. Mijn strijd met de chronische ziekte van Lyme en candida heeft me veel dingen geleerd die de meeste andere therapeuten niet weten. Ik gebruik deze kennis nu om anderen deze vaak frustrerende ziekte te helpen begrijpen en om ze te helpen om deze te boven te komen.  


symptomen ziekte van lyme

Achteraf bekeken denk ik dat de Borrelia burgdorferi (de microbe die de ziekte van Lyme veroorzaakt) al jaren in mijn lichaam aanwezig was (sinds het scouting kamp op mijn 11e) voor ik symptomen begon te ontwikkelen rond mijn 13e. Het is niet abnormaal dat mensen Borrelia hebben en dit niet weten; de microbe staat ervoor bekend om een insluiper te zijn. De ziekte van Lyme wordt meestal doorgegeven door teken in het nimfstadium, die ongeveer de grootte van een speldenkop hebben. Ze bijten, geven de microbe door en vallen er dan af. De meeste mensen merken zelfs niet dat ze gebeten zijn. Omdat de symptomen van de initiële infectie bij de meeste mensen zo mild zijn (als die er al zijn), is het niet abnormaal dat mensen zich er totaal niet van bewust zijn dat ze geïnfecteerd zijn. 

En Borrelia is niet de enige microbe waar je je zorgen over moet maken. Teken zijn drager van vele microben die gelijkaardige eigenschappen hebben als Borrelia. Wat ze allemaal gemeenschappelijk hebben, zijn de verborgen eigenschappen die ze moeilijk te vinden maken en zelfs nog moeilijker om kwijt te raken. Als het immuunsysteem sterk is, dan kan een persoon gedurende onbepaalde tijd drager zijn van deze microben zonder er ooit symptomen van te krijgen. Wanneer ziekte toch optreedt, dan is dit vaak chronisch en verzwakkend, maar niet levensbedreigend. Daarbij komt ook nog dat de graad van chronische ziekte zeer variabel is. Sommige mensen verzwakken ernstig, terwijl anderen zich slechts een beetje slecht voelen. 

antibiotica


Antibiotica.
Toen ik voor het eerst een betrouwbare diagnose van ziekte van Lyme kreeg op mijn 18e rende ik naar de huisarts voor antibiotica. Maar ik voelde ik me tegen de tweede week al miserabel. Misselijkheid, buikpijn en een over het algemeen slecht gevoel overal namen meer en meer toe, tot ik uiteindelijk na 2 maanden door mijzelf verplicht werd om te stoppen met het nemen van de medicatie omdat ik zo in de war was dat ik mijn eigen pin-code niet eens meer kon herinneren.  Hoewel sommige mensen beter tegen antibiotica kunnen dan anderen, werd duidelijk dat ik op zoek moest naar een andere oplossing. Later ontdekte ik dat mijn ervaring niet uniek was; veel mensen lijken dezelfde reactie te hebben en veel zieker uit een antibiotica behandeling te komen (en blijven) dan ze er in gingen. 


Wanhopig op zoek naar oplossingen.

Nadat ik me realiseerde dat orale antibiotica geen goede oplossing waren voor mij, verminderde mijn vertrouwen in de medische wereld naar 0. Hun leken de ziekte van Lyme niet te begrijpen of hadden er weinig interesse in om deze te behandelen. Behalve het voorschrijven van medicijnen om de symptomen te behandelen, wat ik mijn hele leven heb geweigerd, hadden ze me weinig te bieden. Ik was bleef zoeken om iets te vinden

…iets dat mijn ellende zou verlichten. 

Ik zocht het internet af en las elk beschikbaar boek over de ziekte van Lyme. Ik kende “Lyme artsen” die het langdurige gebruik van intraveneuze antibiotica aanraadden, maar ik kon niet aan het idee wennen. Ik wist genoeg over antibiotica (IV of oraal) om ernstig bezorgd te zijn over wat het met mijn darmflora en immuunfunctie zou doen na enkele maanden van behandeling. Ik had echter ook niet echt de luxe om te kunnen kiezen want ik kon niet nog zieker worden. Ik moest een optie vinden die direct hielp. Geen verergering, maar verbetering.

Er waren veel opties om uit te kiezen en ik heb ze denk ik allemaal geprobeerd, van bioresonantie tot acupunctuur van reiki tot gebedsgenezing over alle type diëten nog niet gesproken. Sinds mensen zich bewust werden van de ziekte van Lyme, hebben ze op alle mogelijke manier geprobeerd om er een oplossing voor te vinden: van stralingsenergie door Rife machines tot het drinken van terpentijn. En dat allemaal in de hoop de microbe te doden. Ik heb veel verschillende behandelingen geprobeerd, maar geen enkele was succesvol. Ik had in mijn boek over candida bij 'mijn verhaal' staan dat ik nog steeds zocht naar een goede oplossing voor de ziekte van Lyme. En op een dag mailde een vrouw mij, ze schreef een boek over de ziekte van Lyme en had veel mensen geïnterviewd die de afgelopen jaren wisten te genezen van de ziekte van Lyme en er kwam één nieuwe therapievorm uit Duitsland met een apparaat met led's en lasers heel vaak naar voren. Deze bleek verrassend effectief tegen Lyme, ik besloot natuurlijk dat ook te proberen want ja, led's dat was natuurlijk helemaal mijn ding, hoe mooi zou het zijn als iets waar ik al jaren mee bezig was, mijn leven, mijn brood, in staat was mij te kunnen helpen? Haha, te mooi om waar te zijn.

Maar... het werkte! Al na de 1e behandeling voelde ik een innerlijke rust waarvan ik niet wist dat het bestond. De maanden daarna gingen snel en er kwamen heel veel emoties los. Had ik eindelijk de oplossing gevonden? Toen ik mij realiseerde, dat ik de oplossing had gevonden en mezelf af vroeg, moet ik anderen hier mee gaan helpen. Barstte ik in tranen uit. Ja, dat moet ik. Ik heb nog nooit zo hard gehuild als die middag. Niet van verdriet, maar van opluchting, van hoop, van het moment dat je je ware lot in het leven realiseert.


Het Creëren van de Perfecte Omgeving om te Genezen

Meer dan wat dan ook, is chronische ziekte van Lyme een vermindering van de kracht van het immuunsysteem om alledaagse bedreigingen aan te vechten en zichzelf te genezen. Het probleem zijn dus niet zozeer de microben zelf, maar het feit dat ze niet langer beperkt worden door een goed werkend immuunsysteem. De therapie die mij genezen heeft, en waar ik nu zelf mee werk draait net zoals alle andere methoden en apparaten waar ik mee werk in mijn praktijk herstartjegezondheid.nl om het herstellen en stimuleren van het immuunsysteem en zelf-genezend vermogen van het lichaam.

Iedereen kan van de ziekte van Lyme genezen! 

Je lichaam weet hoe het moet, de truck is zorgen dat het dit ook kan doen. Met de juiste therapie, leefstijl en voedingssupplementen.

Het creëren van een gezonde omgeving in mijn lichaam was essentieel voor mijn herstel. Echter door de jaren heen had ik zal zoveel geleerd over ziekte en gezondheid. Ik leefde in vergelijking tot mijn leeftijdsgenoten super gezond. Ik dronk alleen water, nooit frisdrank of alcohol en ik at vlees en suiker arm. Toch deed mijn immuunsysteem niet wat het moest doen. Wat het wel bleek te kunnen gaan doen door elke week een half uur onder een apparaat met leds en laser lampjes te gaan zitten? Ik MOEST weten hoe dit werkte en wat het immuunsysteem uit balans bracht.Ik werd er me ook van bewust dat ik ook moest stoppen met de slechte gewoonten die de disfunctie in de eerste plaats veroorzaakt hadden, bij mij was dat door wat ik nu weet vooral te wijten aan een belasting van straling van mobiele telefoons en wi-fi waar mijn lichaam blijkbaar niet goed tegen kan. 

Mijn gewrichten zijn in goede staat. Mijn energieniveaus blijven gelijk doorheen de hele dag en ik ben zo actief als ik wil zijn. Ja, ik heb nog wat rest schade van de ziekte van Lyme waarvan ik weet dat het elk jaar beter word. Mijn schildklier is beschadigt geraakt waardoor ik heel snel aan kom en met overgewicht kamp terwijl ik heel weinig eet. Ik kan er medicijnen voor krijgen maar ik kies er voor het niet te doen. Te veel bijwerkingen.

Het belangrijkste is dat ik een normaal leven leid, vrij van symptomen.  

behandeling ziekte van lyme met fotonen


Het proces eenvoudiger maken voor anderen.

Zodra ik mijn gezondheid terug had, wilde ik anderen helpen om hetzelfde te doen. Om dat te doen, moest ik het proces eenvoudiger maken. Wat me jaren aan inspanning en onderzoek gekost had om uit te vissen moest in een zelf samengestelde therapie gegoten worden waarbij verschillende behandelingen gecombineerd en aangepast werden, zoals de laser fotonen therapie en een eenvoudige richtlijnen over het beperken van andere verstoorders van het immuunsysteem. Ook heb ik een eigen homeopathisch geneesmiddel ontwikkeld wat ik ondersteun met de allerbeste voedingssupplementen waar mensen zichzelf ook zonder de therapie mee kunnen helpen. Dit recept stel ik gratis beschikbaar in mijn nieuwste boek: Tekenbeet ziekte van lyme. Welke gratis als eBook te downloaden is op mijn nieuwe website tekenbeetziektevanlyme.nl. Ik weet dat meer therapeuten goede resultaten behalen, maar ik durf met een oprecht hart te zeggen dat ze er zijn met snellere resultaten dan mij en zo wel, vertel het me, want ik blijf leren, leren nog beter te worden in het genezen van de ziekte van Lyme. Gedurende de laatste 5 jaren heb ik in mijn praktijk meer dan 2500 mensen geholpen, honderden daarvan hadden de ziekte van Lyme. Ik heb mijn therapie steeds opnieuw en opnieuw verbeterd tot op het punt dat de meeste van mijn patiënten volledig herstellen binnen 15 therapiesessies over een periode van 6 maanden. Je kan natuurlijk ook zonder dit lekker thuis aan de gang met de betere supplementen en tincturen. Denk jij dat je Lyme hebt, blijf er niet mee rondlopen. Download gratis mijn eBook over Lyme op tekenbeetziektevanlyme.nl en verdiep je in deze ziekte. Leer over de klachten die het veroorzaakt en verschillende manieren hoe het te succesvol te behandelen, met of zonder aanvullende therapie.

Kaj Alexander


Eerdere artikelen op Niburu van Kaj Alexander:

- Candida, bron van ziekte
- De waarheid over chronische gezondheidsklachten
- De genezende kracht van licht
- De kracht van elektromagnetische velden
Alle bedragen zijn inclusief BTW